Ajax breidt invloed Van der Sar uit

Reacties

Na zijn eerdere benoeming tot voorzitter van het technisch hart, houdt Edwin van der Sar sinds vorige week ook een vinger aan de pols bij de jeugdopleiding. Samen met Dennis Bergkamp fungeert de toekomstige algemeen directeur als klankbord voor Saïd Ouaali, de tijdelijke opvolger van Wim Jonk als hoofd opleiding.

Ajax breidt invloed Van der Sar uit

De officiële functietitel van Van der Sar is dit seizoen directeur externe relaties, maar door de recente ontwikkelingen binnen het technisch hart heeft de voormalige doelman nu ook eerdergenoemde voetbalzaken in zijn portefeuille. Jonk is met Ajax een vertrekregeling overeengekomen, waarmee de op 16 december geplande arbitragezaak van de baan is. Na het definitieve ontslag van Jonk besloot ook zijn rechterhand op De Toekomst, hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind, te vertrekken.

Daarnaast stapten manager jeugdscouting Jasper van Leeuwen en de twee medewerkers van de afdeling methodologie (coördinator Matthias Kohler en Michel Hordijk) op. Ook de performance coaches Bram Som en Freek de Boer en dataanalist Patrick Oudejans vertrekken. Er zijn circa zeventig mensen werkzaam bij de jeugdopleiding. Het gros van de trainers van de hogere jeugdelftallen en van de individuele techniektrainers heeft zich achter de beslissing van de clubleiding geschaard.

Vrijdag bogen de directie en de raad van commissarissen van Ajax zich tijdens hun reguliere vergadering over de ontstane situatie bij de jeugdopleiding. Tot het moment dat de club een opvolger van Jonk voor de lange termijn heeft gevonden, neemt Ouaali zijn taken waar. De voormalige trainer van SV Marken, Jong Volendam en FC Lisse – sinds begin 2012 werkzaam binnen de opleiding – krijgt ook het A1-team onder zijn hoede. Ouaali is naast zijn trainerschap in de opleiding ook werkzaam als coördinator van de bovenbouw (A- en B1-junioren).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.