Ajax bezig aan slechtste Eredivisie-seizoen in bijna zestig jaar

Reacties

Ajax is bezig aan zijn op drie na slechtste seizoen in de Eredivisie-historie. Na het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard bezitten de Amsterdammers slechts veertig punten.

Ajax bezig aan slechtste Eredivisie-seizoen in bijna zestig jaar
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Dat is het laagste aantal in deze fase van de competitie (25 speelrondes) sinds 1964/65. Destijds stond Ajax, omgerekend volgens het systeem van drie punten voor een zege, op 33 punten in deze fase van de competitie.

Het laatste seizoen waarin de Amsterdammers vergelijkbaar presteerden als nu was 2005/06, toen de teller onder Danny Blind op 43 punten stond na 25 duels. Ajax finishte toen als vierde en haalde na het winnen van de play-offs alsnog een Champions League-ticket.

Zo'n ontsnapping lijkt dit seizoen een brug te ver. Ajax heeft een achterstand van liefst dertien punten op FC Twente, dat als nummer drie afkoerst op een ticket voor de voorronde van het elitetoernooi.

Minste punten Ajax na 25 speelrondes:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.