Ajax begint met uitgedunde selectie aan voorbereiding

Reacties

Het zal nog enkele weken duren voordat Ajax-trainer Frank de Boer zijn complete selectie op het trainingsveld heeft staan. Vrijdag zijn tijdens de eerste training waarschijnlijk veertien spelers aanwezig.

Ajax begint met uitgedunde selectie aan voorbereiding

Woensdag trappen de doelmannen Diederik Boer en André Onana de seizoensvoorbereiding af met een oefensessie met keeperstrainer Carlo l'Ami. Een dag later meldt een deel van de veldspelers zich op De Toekomst om fysieke testen te ondergaan.

Diezelfde groep werkt op vrijdag de eerste training af: Lasse Schöne, Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Riechedly Bazoer, Mike van der Hoorn, Ricardo Kishna, Ricardo van Rhijn, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Nick Viergever, Nemanja Gudelj en vermoedelijk ook Mitchell Dijks, die afgelopen maandag medisch werd gekeurd in Amsterdam.

Maandag vertrekt Ajax op trainingskamp naar Oostenrijk en voegen sowieso Thulano Serero, Anwar El Ghazi en een aantal spelers van Jong Ajax en de A-junioren zich bij de selectie. Naar verwachting is dan ook John Heitinga van de partij. Hij zal deze week zijn terugkeer bij Ajax afronden. Kolbeinn Sigthórsson staat voor een vertrek uit Amsterdam, de spits is in onderhandeling met het Franse FC Nantes.

Na het Oostenrijkse trainingskamp begint voor Jasper Cillessen, Joël Veltman, Arek Milik en Lucas Andersen de seizoensvoorbereiding. Viktor Fischer sluit als laatste aan, afhankelijk van hoever de aanvaller komt met Denemarken op het EK Onder-21. Nicolai Boilesen meldt zich deze week bij Ajax om zich te laten onderzoeken aan de hamstringblessure die hij drie weken geleden opliep bij de Deense nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.