Ajacied Van der Hart met nieuw contract verhuurd

Reacties

Ajax heeft de huurovergang van Mickey van der Hart naar Go Ahead Eagles bevestigd. De doelman heeft tegelijkertijd een mondeling akkoord bereikt om zijn contract in Amsterdam te verlengen.

Ajacied Van der Hart met nieuw contract verhuurd

De oude verbintenis van Van der Hart liep tot medio 2015 en is nu een jaar verlengd. Na zijn seizoen in Deventer heeft hij dus nog een contractjaar te gaan. Van der Hart wordt vrijdag twintig jaar oud.

Hij maakte op 20 oktober 2013 zijn debuut voor de Amsterdammers in de bekerwedstrijd tegen ASWH (4-1). Dat is ook gelijk zijn enige officiële wedstrijd in de hoofdmacht. Hij keepte het afgelopen seizoen wel 27 wedstrijden namens Jong Ajax in de Jupiler League en is tevens international van Jong Oranje.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, is blij met de ervaring die de doelman op kan gaan doen. 'Mickey van der Hart is een talentvolle keeper met een professionele instelling. We hebben vertrouwen in hem en daarom hebben we zijn contract met een jaar verlengd. Mickey is de keeper van Jong Oranje en voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij speelminuten gaat maken in de Eredivisie.'

In Deventer voorziet Van der Hart in een behoefte aangezien er naarstig gezocht werd naar een opvolger van Stephan Andersen, die met FC Kopenhagen koos voor een terugkeer naar zijn vaderland. Ook Vitesse-doelman Eloy Room was in beeld bij Go Ahead.

Booy
Go Ahead-trainer Foeke Booy is blij met de komst van de Ajax-doelman.  'We wilden ook graag ervaring halen, maar dan moet de mogelijkheid er wél zijn, het wel haalbaar blijken. Voor de rest voldoet Mickey volledig aan ons profiel. Hij past perfect in ons systeem, heeft een goede uitstraling, talent, lengte, is Nederlands en kan zeer goed meevoetballen, zowel rechts als links heeft hij een uitstekende trap in zijn benen. Hij zit niet voor niks bij Jong Oranje en het is niet voor niks dat Ajax zijn contract heeft opengebroken cq verlengd.'

'Ik denk dat hij de beste keeper van zijn generatie is. Daarnaast heeft Mickey al twee jaar getraind bij het eerste elftal van Ajax, dus op hoog niveau. En hij heeft ervaring opgedaan met Jong Ajax in de Eerste Divisie. Je moet hem zien zoals Nick Marsman het ook heeft gedaan bij FC Twente en daar eerste keeper is geworden.  We hadden hem al eerder, in de winterstop van vorig seizoen, op de korrel, maar toen kwam ineens Andersen er tussendoor als grote kans. Stephan was voor ons de uitzondering, met al zijn routine. Want eigenlijk wilden we toen ook een Nederlandse keeper', aldus Booy.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.