Ajaccio gedegradeerd, Lille gaat Europa in

Reacties

Alle beslissingen in de Franse Ligue 1 zijn zaterdagavond gevallen. Gazélec Ajaccio is een jaar na de promotie weer gedegradeerd, terwijl Lille zich geplaatst heeft voor de Europa League.

Ajaccio gedegradeerd, Lille gaat Europa in

Ajaccio verloor met 1-0 op bezoek bij Lorient en dat betekent dat de club volgend seizoen weer in de Ligue 2 speelt. Zelfs een overwinning was niet voldoende geweest om handhaving te bewerkstelligen, omdat concurrent Toulouse met 2-3 won van Angers. Die zege betekende ook de degradatie van Stade Reims naar de Ligue 2. Troyes degradeerde weken geleden al.

Lille heeft zich op de laatste speeldag verzekerd van Europees voetbal door directe concurrent Saint-Étienne, waar Oussama Tannane ontbrak, met 0-1 te verslaan dankzij een goal van Éder (foto). Saint-Étienne grijpt daarom in ieder geval voor nu naast deelname aan de Europa League, maar neemt alsnog deel aan dat toernooi wanneer landskampioen PSG de bekerfinale wint van Olympique Marseille. Wint Marseille, dan gaat die club Europa in. Marseille speelde zaterdag met Karim Rekik in de basis met 1-1 gelijk tegen Troyes. Nice was al eerder zeker van Europa League-deelname.

Olympique Lyon heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de groepsfase van de Champions League door als tweede te eindigen, 31 punten achter PSG. AS Monaco stroomt in de voorronde van het kampioenenbal in door de derde plek in de competitie.

Uitslagen laatste speelronde Ligue 1:

Angers - Toulouse 2-3
Caen - Girondins Bordeaux 1-0
Guingamp - Nice 2-3
Lorient - Gazélec Ajaccio 1-0
AS Monaco - Montpellier 2-0
PSG - FC Nantes 4-0
Stade Reims - Olympique Lyon 4-1
Stade Rennes - SC Bastia 1-2
Saint-Étienne - Lille 0-1
Troyes - Olympique Marseille 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.