AGOVV staat Juliana niet af aan Antillen

Jurrick Juliana moet het trainingskamp van de nationale ploeg van de Nederlandse Antillen begin januari aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller krijgt van AGOVV geen vrijaf. De Apeldoornse eerste divisieclub wil hem niet missen in de voorbereiding op de tweede helft van de Gouden Gids Divisie.

AGOVV staat Juliana niet af aan Antillen

AGOVV staat overigens geheel in zijn recht met de weigering Juliana af te staan. Het trainingskamp van de ploeg van bondscoach Pim Verbeek bevat geen officiële interlands en volgens de FIFA zijn de werkgevers van de internationals in dat geval niet verplicht hun speler te laten gaan.

Juliana reageerde teleurgesteld tegenover RTV Gelderland. 'Natuurlijk is het jammer, maar als de club het zo beter vindt, wat moet ik dan?', aldus de negentienjarige aanvaller uit Willemstad.

Op 18 februari staat het WK-kwalificatieduel met Antigua en Barbuda op het programma. Dan moet AGOVV Juliana bij een oproep van Verbeek wel afstaan. De return van dat duel staat voor 31 maart op het programma. Verbeek hoopt met de hulp van in Nederland spelende Antillianen een betere kans te maken op plaatsing voor het WK 2006 in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's