Agbonlahor velt Liverpool in slaapverwekkend duel

Reacties

Liverpool is zaterdagavond in eigen huis onderuit gegaan tegen het nog ongeslagen Aston Villa. De ongeïnspireerd ogende ploeg van manager Brendan Rodgers kreeg al vrij snel een doelpunt tegen en kwam die klap niet meer te boven: 0-1.

Agbonlahor velt Liverpool in slaapverwekkend duel

Aston Villa liet zaterdagavond zien dat je niet altijd de bovenliggende partij hoeft te zijn om een duel te winnen. Op Anfield werd Liverpool, dat de meeste kansen creëerde en toch maar een keer een schot op doel wist te produceren, door de uitploeg aan de kant gezet in een verder slaapverwekkend voortslepend duel. Waar de bezoekers achterin de rijen konden sluiten en de tegendoelpunten tot precies nul wisten te reduceren, moest de thuisploeg al vrij snel een doelpunt slikken.

Hoogtepunt
Binnen tien minuten was het hoogtepunt van de middag namelijk al aangebroken, toen Aston Villa de eerste en enige treffer van de middag maakte. De hoekschop van Ashley Westwood belandde precies op het hoofd van Philippe Senderos, centraal achterin de compagnon van Ron Vlaar.

De Zwitser knikte richting het doel, maar vond Gabriel Agbonlahor op zijn weg. Hoewel de aanvaller de kopbal tegen zijn lichaam kreeg, kon hij de bal toch nog met wat geluk onder controle krijgen. De spits twijfelde niet en zette van dichtbij al vallend de 0-1 op het scorebord.

Creativiteit
Met zijn intikker kreeg hij niet alleen de supporters op Anfield Road stil; ook de spelers van Liverpool leken wat beduusd. Ze drongen aan en zetten de bezoekers onder druk, maar het ontbrak de ploeg van manager Brendan Rodgers aan creativiteit en inspiratie. Die werd door de hoofdcoach nog kunstmatig in de ploeg gebracht, toen de jongeling Raheem Sterling Adam Lallana verving, maar ook de negentienjarige flankspeler kon de afwezigheid van Daniel Sturridge - van interlandverplichtingen teruggekeerd met een dijbeenblessure - niet verbloemen.

Het zouteloze spel van de thuisploeg werd bestraft door de bezoekers, die nu in vier wedstrijden tien punten hebben behaald. Liverpool ging voor de tweede keer in dit nog prille seizoen onderuit. The Reds veroverden in de eerste vier duels zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.