Afzwaaiende Xavi vult unieke prijzenkast verder aan

Reacties

Xavi vertrekt bij Barcelona als succesvolste clubvoetballer in Spanje aller tijden. Met de winst van de Copa del Rey speelde hij een stokoud record van Francisco Paco Gento uit de boeken.

Afzwaaiende Xavi vult unieke prijzenkast verder aan

Xavi verruilt komende zomer Barcelona na achttien seizoenen trouwe dienst voor Al Sadd in Qatar. Tijdens zijn laatste weken in Catalaanse dienst laat de 35-jarige spelmaker niet na nog wat records op zijn naam te zetten.

Als invaller was Xavi zaterdag betrokken bij de winst in de finale om de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao (3-1). Dat betekende alweer zijn 24ste prijs met Barcelona, waarmee hij een record van Gento verbrak dat sinds 1971 in de boeken stond. Een week eerder had Xavi de voormalige ster van Real Madrid al geëvenaard door de landstitel te grijpen.

De prijzenkast van Xavi kan nog imposantere vormen aannemen als hij volgende week zaterdag ten koste van Juventus ook nog eens de Champions League wint in Berlijn. Het kan de vierde keer worden dat hij De Cup Met De Grote Oren in zijn handen heeft. Xavi was ook van de partij toen Barcelona in 2006, 2009 en 2011 het belangrijkste Europese clubtoernooi won.

Daarnaast heeft hij acht landstitels, drie nationale bekers, zes Spaanse Super Cups, twee Europese Super Cups en twee Wereldbekers voor clubs achter zijn naam staan. Hij was bovendien ook nog succesvol met het Spaanse nationale elftal, waarmee hij twee keer Europees en één keer wereldkampioen werd.

MSN
Ook het aanvallende supertrio van Barcelona is op recordjacht. De voorhoede die bestaat uit Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar, bijgenaamd MSN, maakte dit seizoen al 120 doelpunten en dat gebeurde nooit eerder in Spanje. In de jaargang 2011/12 kwamen Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gonzalo Higuaín samen tot 118 treffers namens Real Madrid.

Aangezien Messi in de finale om de Copa del Rey tweemaal scoorde en Neymar ook één keer toesloeg, werd dat ongelofelijke aantal overtroffen. Messi had het meeste rendement met 58 doelpunten, gevolgd door Neymar (38) en Suarez (24).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.