Aflopende contracten bieden FC Twente meer lucht

Reacties

Aan het einde van dit seizoen lopen er bij FC Twente liefst elf contracten af. Al die aflopende verbintenissen bieden de club de mogelijkheid de benodigde bezuinigingen op het spelersbudget door te voeren.

Aflopende contracten bieden FC Twente meer lucht

Onder die diverse verbintenissen bevinden zich contracten die werden gesloten in de tijd dat de bomen bij FC Twente nog tot in de hemel leken te groeien. Dat geldt onder meer voor de keepers Nick Marsman (foto) en Sonny Stevens, maar ook voor Kyle Ebecilio en Shadrach Eghan. De 22-jarige Ebecilio verkoos Twente in 2013 nog boven PSV, maar speelt dit seizoen bij Jong FC Twente. De Ghanees Eghan verdient als niet-EU-speler meer dan 200.000 euro per jaar, maar levert dit seizoen door het ontbreken van een tewerkstellingsvergunning geen enkele tegenprestatie.

Het vertrek van dergelijke spelers levert de club na dit seizoen een welkome bezuinigingspost op. FC Twente is de komende jaren sowieso gehouden aan begrotingsdiscipline. Op basis van de ingediende jaarcijfers verwacht de club begin volgend jaar categorie 1 van het licentiesysteem te kunnen verlaten en daardoor niet langer onder toezicht van de KNVB te staan. De drie daaropvolgende jaren mag FC Twente niet terugvallen in categorie 1.

FC Twente verwacht in het seizoen 2017/18 eindelijk break-even te draaien in de dagelijkse bedrijfsvoering. De noodlijdende club geeft al jaren stelselmatig beduidend meer geld uit dan er binnenkomt. De Enschedeërs presenteerden vorige week over het boekjaar 2015-2016 een nettowinst van 7,9 miljoen euro, maar die cijfers gaven een vertekend beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.