Afloop titelstrijd beslissend voor transfervrij Milan-elftal

AC Milan is nog in een spannende titelstrijd verwikkeld met Juventus. Een slecht slot van het seizoen zou wel eens een grote schoonmaak tot gevolg kunnen hebben, aangezien liefst elf spelers een contract tot komende zomer – onder wie twee Nederlanders: Mark van Bommel (35) en Clarence Seedorf (36) – hebben.

Afloop titelstrijd beslissend voor transfervrij Milan-elftal

Van beide middenvelders is nog niet bekend waar hun toekomst ligt. Van Bommel (foto) wordt in verband gebracht met een terugkeer naar PSV, terwijl Seedorf (die tegen Genoa ontbreekt) al sinds vorige zomer wordt gelinkt aan een overstap naar de Braziliaanse competitie.

Maar ook onder de overige negen transfervrije voetballers zitten een paar grote namen van wie niet bekend is waar ze volgend seizoen onder contract staan. Zo maakt Massimo Ambrosini, de huidige aanvoerder van de Rossoneri, al vanaf 1995 deel uit van de selectie. De 34-jarige middenvelder speelde in totaal 323 competitieduels voor Milan, waarin hij 29 keer scoorde. De eveneens 34-jarige Gennaro Gattuso arriveerde vier jaar later in San Siro, maar speelde sindsdien 332 wedstrijden in de Serie A en was goed voor negen treffers. Filippo Inzaghi (38) en Alessandro Nesta (36) mogen zich ook al sinds het begin van deze eeuw speler van Milan noemen en kwamen tot respectievelijk 201 en 219 duels.

Ook Massimo Oddo (35, nu verhuurd aan Lecce), Mario Yepes (36), Flavio Roma (reservedoelman) en Gianluca Zambrotta (35) mogen waarschijnlijk uitkijken naar een andere club.

De gemiddelde leeftijd van het elftal met transfervrije spelers is net geen 35 jaar en dat komt door Mathieu Flamini, die met zijn 28 jaar de jongste speler is met een aflopende verbintenis. De Franse middenvelder, die in 2008 overkwam van Arsenal, speelde deze jaargang door blessureleed echter nog helemaal niet voor de huidige nummer twee van de Serie A.

Milan gaat echter zorgvuldig te werk bij de beslissing al dan niet te verlengen met de genoemde elf spelers, aangezien het niet dezelfde vergissing wil maken als vorig jaar met Andrea Pirlo. Doordat de clubleiding wilde verjongen, werd besloten de verbintenis met de nu 32-jarige middenvelder niet te verlengen, waarna Juventus hem gratis oppikte. Bij De Oude Dame laat Pirlo dit seizoen nog wekelijks zien een meerwaarde te zijn. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen