Fout Van Bommel inleiding voor puntenverlies AC Milan

AC Milan is zondag in eigen huis maar ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. Middenmoter Bologna stevende mede dankzij een fout van Mark van Bommel op een minimale zege af, maar Zlatan Ibrahimovic (foto) redde in de negentigste minuut een punt. Lazio verstevigde de derde positie maar met een puntje, terwijl de emoties bij de fans van Genoa hoog opliepen. Cesena lijkt niet meer te kunnen ontkomen aan degradatie.

AC Milan – Bologna 1-1De Milanezen startten zondag aan het duel in de wetenschap dat ze bij een overwinning de koppositie weer over zouden nemen van rivaal Juventus. Die ploeg komt vanavond nog in actie tegen AS Roma. In tegenstelling tot twee punten voorsprong heeft Milan nu echter evenveel punten.

Bij de thuisploeg mochten Van Bommel en Clarence Seedorf in de basis starten (beiden werden in de tweede helft gewisseld), terwijl Urby Emanuelson als invaller zijn opwachting maakte. Het Nederlandse trio kon de gelijke stand niet voorkomen. Sterker nog, Van Bommel speelde een ongelukkige rol bij de tegentreffer.

In de 26ste minuut leed Van Bommel knullig balverlies op eigen helft. Een razendsnelle counter volgde. Gastón Ramírez besloot de uitval door binnen te schuiven. Door de late treffer van Ibrahimovic hield Milan nog wel een punt over aan de thuiswedstrijd. Een slotoffensief van Milan werd overigens bemoeilijkt door de tweede gele kaart die Daniele Bonera kreeg. Juventus kan vanavond de voorsprong vergroten tot drie punten. Bologna stijgt enkele plaatsen in de middenmoot.

Lazio – Lecce 1-1Pas in de 82ste minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Francelino Matuzalem dacht de overwinning tien minuten voor tijd uit het vuur te slepen, totdat Lecce-aanvaller Valeri Bojinov in de slotminuut toesloeg met de gelijkmaker: 1-1

De thuisploeg verzuimt door de remise in de strijd om de voorronde Champions League de derde plek, die daar recht op geeft, verder te verstevigen. Door het gelijkspel volgen de Romeinen het voorbeeld van Udinese, dat eerder dit weekend bij Chievo doelpuntloos gelijkspeelde.

Lazio staat momenteel drie punten voor op Udinese. De derde plaats lijkt wel het hoogst haalbare dit seizoen: de achterstand op AC Milan bedraagt dertien punten. Lecce staat op de achttiende plaats en moet ernstig vrezen voor degradatie.

Genoa – Siena 1-4 Het duel tussen Genoa en Siena heeft zondagmiddag een bizarre wending gekregen. Bij een achterstand van 0-4 begonnen de thuissupporters flink te protesteren. De fans betraden het veld en eisten dat de Genoa-spelers hun shirt aan de supporters zouden geven. Een en ander omdat het elftal het niet verdiende om de clubkleuren te vertegenwoordigen.

De woede van de fans kwam door de kansloze nederaag waarop Genoa afstevende, nog voor rust stond de ploeg al met 0-3 achter. Vier minuten in de tweede helft werd de score door Luigi Giorgi op 0-4 bepaald.

Via een eigen doelpunt van Cristiano Del Grosso kwam Genoa na de hervatting wel nog tot de 1-4. Genoa staat momenteel op de teleurstellende zeventiende plaats.

Cesena – Palermo 2-2Voor hekkensluiter Cesena is het meer de vraag wanneer de ploeg degradeert, dan of dat gebeurt. Met 22 punten is Cesena nog altijd de rode lantaarndrager. Het verschil met de veilige plaats zeventien, momenteel bezet door Genoa, bedraagt liefst veertien punten. Mario Alberto Santana en Vincenzo Rennella scoorden voor de thuisploeg, terwijl namens de gasten Nicolás Bertolo en Matías Silvestre trefzeker waren. Palermo blijft middenmoter. Foto: VI Images