Afhaken Di Santo biedt Elia kans op basisplaats tegen HSV

Reacties

Eljero Elia staat zondag mogelijk oog in oog met Rafael van der Vaart tijdens de Nord-Derby. Zijn kansen op een basisplaats bij Werder Bremen zijn gestegen na het wegvallen van Franco Di Santo.

Afhaken Di Santo biedt Elia kans op basisplaats tegen HSV

De absentie van Di Santo is een aderlating voor Werder. De Argentijn, die met knieklachten kampt, is met zes treffers de meest trefzekere speler bij de Hanseaten en is gedeeld topscorer van de Bundesliga.

Werder-trainer Viktor Skripnik liet zich niet in zijn kaarten kijken over wie zijn spits zondag gaat vervangen in de derby tegen Hamburger SV. 'We hebben goede alternatieven die ons volste vertrouwen genieten en erop gebrand zijn te spelen.'

Voor Elia, die in het laatste duel (2-0 zege op VfB Stuttgart) met Di Santo de Werder-aanval vormde, stijgen de kansen op een basisplaats. 'Hij speelt tegen zijn oude club, en daarom kan men misschien iets extra's van hem verwachten', gaf Skripnik een argument dat in het voordeel van de Nederlander spreekt.

Nils Petersen worden de meeste kansen toegedicht voor de vacature na het afhaken van Di Santo. De 25-jarige Duitser is een ervaringsdeskundige tegen HSV. Vorig jaar was hij met een Doppelpack beslissend tegen de aartsrivaal.

Overigens mocht de keus vallen op Elia, dan is het allerminst zeker dat hij aan de andere kant Van der Vaart tegenkomt. HSV-trainer Joe Zinnbauer liet twee dagen voor de derby niets los over zijn tactiek en opstelling zondag in Hamburg tussen de nummers zestien en zeventien van de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.