Aerts aanvoerder af na provoceren aanhang Willem II

Willem II heeft besloten Maikel Aerts de aanvoerdersband te ontnemen. De 33-jarige goalie klapte zaterdag in het duel met FC Utrecht (3-0 verlies) cynisch naar de eigen aanhang na een mislukte uittrap.

Aerts aanvoerder af na provoceren aanhang Willem II

Dit tot ongenoegen van het bestuur van de Brabantse club. 'Gelukkig had Maikel dat zelf ook direct door', vertelt technisch directeur Henry van der Vegt aan Voetbal International. 'Hij heeft direct zijn excuses aangeboden en is schuldbewust. Iedereen was teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd, zowel de spelers als het publiek. Het is niet goed te praten, zoiets mag nooit gebeuren. Daarom is besloten hem een boete op te leggen en zal hij geen aanvoerder meer zijn.'

Aerts heeft een aflopende verbintenis bij Willem II. De club wil niet loslaten of ze met hem verder willen, al heeft het er alle schijn van dat hij een contractverlenging tegemoet kan zien. 'Ik kan over nog geen enkel contract een uitspraak doen. Aan het eind van deze week zullen we de spelers op de hoogte brengen, daarna zal ik pas het een en ander toelichten', meldt Van der Vegt.

Lees meer in Voetbal International nummer 12, die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen