Corners brengen FC Utrecht winst bij Willem II

Het is Willem II niet gelukt om zijn derde thuiszege op rij te boeken. De club uit Tilburg verloor in eigen huis ruim van FC Utrecht (0-3), dat vooral gevaarlijk was uit hoekschoppen.

Na rust beslisten de bezoekers de wedstrijd binnen vijf minuten door twee corners. Bij de eerste, in de 53ste minuut, kwam de bal via Michael Silberbauer voor de voeten van Jan Wuytens terecht. Hij rondde van dichtbij af. Kort daarna kopte Alje Schut de 3-0 tegen de touwen.

Jacob Mulenga had FC Utrecht in de veertiende minuut al op voorsprong gezet na een uitstekende pass van Mertens. Bart Biemans kreeg nog voor rust twee goede kansen op de gelijkmaker, maar de verdediger zag zijn club met een 1-0 achterstand de rust ingaan.

FC Utrecht komt door de overwinning op 45 punten uit 28 wedstrijden. De club komt op gelijke hoogte met nummer vijf AZ, dat een wedstrijd minder speelde. Willem II blijft door de nederlaag zeventiende, de Tilburgers hebben 23 punten bij elkaar gesprokkeld.