AEK mist zijn belangrijkste aanvallers tegen Ajax

Reacties

Matias Almeyda heeft flink wat kopzorgen op weg naar de uitwedstrijd tegen Ajax. De trainer van AEK Athene moet met name voorin noodverbanden leggen voor het Europa League-duel in de Johan Cruijff Arena.

AEK mist zijn belangrijkste aanvallers tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
AEK Athens
AEK Athens

Begin oktober stonden de Griekse topclub en de Amsterdammers al tegenover elkaar. Bij de thuisploeg moesten Ezequiel Ponce, aanvoerder Sergio Araujo (foto) en Orbelín Pineda toen als meest aanvallende spelers voor het gevaar zorgen. Zij zijn er bij de return niet bij. Pineda raakte tijdens een training geblesseerd, Ponce kampt met een spierblessure en Araujo heeft de race tegen de klok om fit te zijn voor het duel met Ajax ook niet gewonnen.

Almeyda kan bovendien ook geen beroep doen op eerste doelman Cican Stankovic (blessure) en de geschorste Mijat Gacinovic. Wel van de partij: Nordin Amrabat. De verwachting in Griekse media is dat de 36-jarige ex-speler van onder meer PSV en Galatasaray vanaf de rechterflank gaat spelen. Achterin is er plek voor Domagoj Vida, de Kroatische verdediger die een veelbesproken verleden heeft met Ajax en scoorde in de eerste ontmoeting in deze groepsfase van de Europa League.

Ajax moet donderdagavond winnen om de Grieken voorbij te streven en derde te worden in Groep B. Een derde plaats zou plaatsing voor de tussenronde van de Conference League betekenen en dus een vervolg van het Europese avontuur.

Verwachte opstelling AEK: Athanasiadis; Sidibé, Vida, Moukoudi, Hajsafi; Szymanski, Galanopoulos; Amrabat, Mantalos, Zuber; García.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.