Advocaat ziet punt uit handen glippen door late goal Spurs

Tottenham Hotspur heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt tegen Sunderland. De ploeg van manager Dick Advocaat moest pas in de slotfase capituleren: 0-1.

Zowel Sunderland als Tottenham jaagde in het Stadium of Light op de eerste zege van dit seizoen. The Black Cats hielden twee schamele punten over aan hun eerste vier competitiewedstrijden, Spurs pakte een puntje meer. Met Ola Toivonen in de basis namen de bezoekers halverwege de eerste helft bijna de leiding. Na een schitterende pass van Jeremain Lens, die net als Patrick van Aanholt een basisplaats kreeg van Advocaat, raakte Jermain Defoe alleen voor doelman Hugo Lloris de paal.

Aan de andere kant verzuimde Kyle Walker een mooie aanval met een doelpunt te bekronen, na goed voorbereidend werk van debutant Heung-Min Son (foto). Negen minuten voor tijd was het wél raak voor Tottenham. Ryan Mason kon ongehinderd het strafschopgebied induiken na een pass van invaller Erik Lamela en de middenvelder schoof met een uiterste krachtinspanning binnen: 1-0. Daarbij botste Mason op doelman Costel Pantilimon, waardoor hij gewisseld moest worden.

Toen Tottenham wegens de blessurebehandeling van Mason met tien man speelde, kreeg Jack Rodwell nog de kans om Sunderland aan een punt te helpen, maar opnieuw stond de paal in de weg. Dankzij de krappe zege klimt Tottenham naar de twaalfde plaats in de Premier League. Sunderland staat onderaan.