Advocaat zaait twijfel over toekomst bij Sunderland

Reacties

Dick Advocaat heeft zijn positie bij Sunderland openlijk ter discussie gesteld. De club staat met twee punten uit zes duels hopeloos laatste in de Premier League.

Advocaat zaait twijfel over toekomst bij Sunderland

'Laat ik duidelijk zijn', zei Advocaat tegen de BBC. 'Als ik het idee heb dat de club gebaat is bij de komst van een andere manager zal ik plaatsmaken. Dat kun je van me aannemen.'

De crisis bij Sunderland nam zaterdag toe door een 2-0 nederlaag tegen promovendus Bournemouth. Eerder in het seizoen maakte Sunderland ook al een zeer zwakke indruk tegen andere ploegen waarmee het geacht wordt te concurreren. Leicester City (4-2) en Norwich City (1-3) waren te sterk, terwijl The Black Cats tegen Swansea City (1-1) en Aston Villa (2-2) niet verder kwamen dan een remise. Ook de enige wedstrijd tegen een van de grotere clubs, Tottenham Hotspur-thuis, mondde uit in een nederlaag (0-1).

Daarmee dreigt Advocaat in een paar maanden tijd te verworden van hero tot zero. De Hagenaar werd op handen gedragen nadat hij de club eind vorig seizoen behoedde voor degradatie. Advocaat maakte direct na het seizoen zijn vertrek bekend, maar kwam na aanhoudelijke avances van Sunderland terug op die beslissing. Zijn contract loopt tot het einde van dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.