Advocaat weerspreekt Turkse geruchten en richt zich op beker

Reacties

Dick Advocaat kan naar eigen zeggen pas van een successeizoen spreken bij Fenerbahçe als hij met de Turkse topclub de beker wint. De aanstaande bondscoach van Oranje verdedigde zich zaterdag na de 0-1 nederlaag tegen Antalyaspor ten opzichte van de Turkse media.

Advocaat weerspreekt Turkse geruchten en richt zich op beker

Speculaties dat het vertrek naar de KNVB van Advocaat ook te maken heeft met zijn onvrede over de situatie bij Fenerbahçe sprak de Nederlandse coach tegen. 'Het nieuws dat geschreven is, komt niet uit mijn mond. Fenerbahçe is niet de reden dat ik als bondscoach aan de slag ga in Nederland', is op de clubsite van huidige nummer drie van Turkije te lezen.

Die klassering in de Süper Lig zit Advocaat niet lekker, zo gaf hij nog maar eens aan. 'Of ik succesvol ben hier? Dat kan ik nog niet zeggen. Onder normale omstandigheden is de derde plaats niet wat ik wil, maar hebben nog een kans om het bekertoernooi te winnen. Als dat niet lukt, dan kunnen we het niet succesvol noemen', aldus Advocaat.

Fenerbahçe neemt het woensdag in de halve finale van het Turkse bekertoernooi op tegen Istanbul Basaksehir. Daarna volgen hoe dan ook nog drie competitiewedstrijden voor de topclub. Het is nog onduidelijk hoe snel Advocaat na het Turkse seizoen aansluit bij het Nederlands elftal. Oranje speelt in de komende interlandperiode allereerst vriendschappelijk tegen Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni), waarna op 9 juni de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg wacht. Bij dat duel zit Advocaat sowieso als bondscoach op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.