Advocaat: 'We hebben hier twee punten weggegeven'

Dick Advocaat is teleurgesteld over het gelijkspel tegen Vitesse (2-2), maar stelt tevens dat het geen schande is om met een punt op zak uit Arnhem te vertrekken.

'We hebben hier twee punten weggegeven', stelde Advocaat na afloop. 'De eerste helft speelden we zeer goed, in de tweede helft zette Vitesse meer druk. Ondanks dat bleven we in de diepte gevaarlijk. We kregen veel kansen en het stond goed.'

'Toen kregen we de penalty tegen', doelde Advocaat op de door Bony benutte strafschop. 'Ik kon het niet zien, maar als je voor zo'n situatie een strafschop geeft kun je ze de hele wedstrijd blijven geven. Ondanks dat ik het een goede scheidsrechter (Pol van Boekel, red.) vind, vond ik het een zware beslissing. De jongens hebben goed gespeeld, maar de cruciale fouten moeten eruit.'

'Vitesse heeft één wedstrijd thuis verloren, dus waar hebben we het over. Het kan dus gebeuren dat we hier gelijkspelen. We gaan ervan uit dat we de wedstrijd tegen Utrecht in eigen huis winnen, maar Vitesse uit is anders...'

PSV sluit het weekeinde in elk geval wel af als koploper. Mocht Ajax zondagmiddag van Roda JC winnen, dan is het verschil tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers één punt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.