Advocaat voedt speculaties over opstappen bij Sunderland

Reacties

Dick Advocaat heeft in een eerste reactie na het duel met West Ham United gereageerd op vragen over zijn toekomst. De manager van Sunderland kon niet zeggen dat hij bij het volgende duel ook nog op de bank zit.

Advocaat voedt speculaties over opstappen bij Sunderland

'Ik wil op die vragen niet antwoorden', stelde Advocaat in de Britse pers. De voorbije dagen hadden de media aanhoudend gezinspeeld op een al dan niet gedwongen vertrek van de Haagse coach.

Juist in het duel van zaterdag leek Advocaat zijn criticasters van repliek te voorzien door West Ham op eigen veld te verslaan. Mede door een schitterende goal van Jeremain Lens stond zijn ploeg op slag van rust met 2-0 voor. Door een aansluitingstreffer van Carl Jenkinson nog voor rust, een tweede gele kaart voor Lens en direct drie minuten daarna de gelijkmaker, moest Advocaat het met een puntje doen.

Kranten
Net als Newcastle United heeft Advocaat met Sunderland nu drie punten. Of dat gevolgen heeft voor zijn toekomst kon hij direct na afloop nog niet zeggen. 'Of ik in de komende dagen ook nog manager ben, weet ik niet. Ik kan ook niet zeggen wat er in de komende dagen, weken of maanden gaat gebeuren', aldus Advocaat, die nog wel de berichtgeving van de afgelopen week hekelde. 'De kranten moeten blijkbaar ook wat hebben om over te schrijven. En nu hebben ze weer wat om over te schrijven', zo reageerde de Hagenaar nadat hem werd verweten geen duidelijkheid te scheppen.

Tijdens de persconferentie zorgde Advocaat voor nóg meer twijfel. 'Ja, ik ben er uit', aldus Advocaat over zijn toekomst zonder er verder bij te willen zeggen of hij opstapt of niet.

Bij Sky Sports liet Advocaat zich kort na zijn opgetrokken rookgordijn nog wel zeer positief uit over zijn ploeg. 'Ik ben heel trots. Niet op het puntje, want we hadden er drie verdiend. Maar wél op de manier waarop we gespeeld hebben. De eerste helft was de beste die ik hier ooit van mijn ploeg gezien heb en we hadden drie tot vier keer moeten scoren. Zij maakten vlak voor rust de 2-1 helemaal uit het niets. Het moment van de tweede gele kaart van Jeremain Lens was het kantelpunt, maar vandaag hebben mijn spelers laten zien wat ze écht kunnen.'

Steven Fletcher, aanvaller van Sunderland, kreeg ook vragen over Advocaat. 'Hij deed net zo als anders. We hebben keihard gewerkt om vandaag een goed resultaat te boeken. Helaas is dat niet gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.