Advocaat slachtoffert in Alkmaar Wijnaldum en Derijck

In het duel na de verloren topper tegen Ajax heeft PSV-trainer Dick Advocaat zijn basiself op twee plaatsen gewijzigd. Georginio Wijnaldum en Timothy Derijck moeten hun basisplaats in het uitduel met AZ afstaan aan Tim Matavz en Wilfred Bouma.

Advocaat slachtoffert in Alkmaar Wijnaldum en Derijck

Tegen Ajax startte Wijnaldum nog als rechtsbuiten, Jeremain Lens als spits en Dries Mertens als linkeraanvaller. Mertens is blijven staan, maar Lens verhuist naar de rechterflank door de spitspositie voor Matavz.

In tegenstelling tot de middenlinie, die met Mark van Bommel, Kevin Strootman en Ola Toivonen ongewijzigd is, voerde Advocaat in zijn defensie wel een wisseling door. De van blessureleed teruggekeerde Bouma vervangt Derijck. Verder ziet doelman Boy Waterman de gebruikelijke namen Atiba Hutchinson, Marcelo en Jetro Willems voor zich opgesteld.

Geen broedertwistBij AZ had trainer Gertjan Verbeek geen verrassende namen in petto. De vorige week zieke Viktor Elm keert terug op het middenveld. Willie Overtoom is zodoende linksbuiten. Hij krijgt de voorkeur boven Steven Berghuis. Linksback bij AZ is Giliano Wijnaldum, die zodoende dus geen duels met zijn broer kan vechten.

De volledige opstellingen

AZ Esteban; Marcellis, Reijnen, Viergever, Wijnaldum; Henriksen, Elm, Maher; Beerens, Altidore, Overtoom.

PSV Waterman; Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems; Van Bommel, Strootman, Toivonen; Lens, Matavz en Mertens.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen