Advocaat positief ondanks acuut degradatiegevaar

Reacties

Dick Advocaat raakt niet in paniek nu degradatie meer dan ooit dreigt voor zijn club Sunderland. De Nederlandse manager is zelfs redelijk tevreden over het tegen Stoke City behaalde punt (1-1).

Advocaat positief ondanks acuut degradatiegevaar

Doordat directe concurrenten Leicester City (0-1 bij Burnley) en Hull City (0-2 bij Crystal Palace) wel wonnen, is Advocaat met Sunderland onder de degradatiestreep beland. 'Het heeft ons niet meegezeten met resultaten van onze concurrenten', aldus Advocaat tegen de BBC. 'Dat betekent dat we de klus zelf moeten klaren.' Volgende week zaterdag ontmoet Advocaat een landgenoot in het Stadium of Light, want het Southampton van Ronald Koeman komt dan op bezoek.

Advocaat vindt dat Sunderland niet mag klagen over het resultaat tegen Stoke. 'In de eerste helft was Stoke de betere ploeg. We hadden geluk dat het halverwege 1-1 stond', toonde hij zich reëel. 'Stoke creëerde niet heel veel, maar had de bal veel meer dan wij. Wij konden alleen maar achter hen aanrennen.'

'In de tweede helft speelden we iets anders. Dat ging beter. We kregen twee honderd procent kansen, maar hebben ze niet benut', sloot Advocaat, die Patrick van Aanholt tegen Stoke in de basis opstelde, af.

Sunderland is met nog vijf duels te spelen achttiende, met een punt minder dan zowel Hull als Leicester. Een punt boven die twee ploegen staat het Aston Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.