Advocaat na dit seizoen weg bij AZ

Reacties

AZ moet op zoek naar een nieuwe trainer. Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen uit Alkmaar. De 66-jarige Hagenaar maakte dat zaterdagochtend bekend aan de directie en spelersgroep.

Advocaat na dit seizoen weg bij AZ

Advocaat werd op 15 oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek en begon uitstekend aan zijn tweede periode in Alkmaar, in het seizoen 2009/10 was hij ook al trainer van AZ, want hij loodste de club in een paar weken van de negende plaats naar de koppositie. Een rol in de titelstrijd kon hij echter niet spelen met AZ, na 29 duels bezet het de zevende plaats in de Eredivisie met een grote achterstand op koploper Ajax.

In de Europa League en de strijd om de KNVB-beker presteerden de Alkmaarders dit seizoen aanmerkelijk beter onder Advocaat. Donderdag treedt AZ in de kwartfinale van de Europa League thuis aan tegen Benfica, terwijl afgelopen donderdag de halve finale het eindstation bleek in het bekertoernooi. Op eigen veld werd met 1-0 van Ajax verloren.

Advocaat was eerder als trainer werkzaam bij onder meer PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach en Zenit Sint-Petersburg. Ook was hij bondscoach van Nederland, België en Rusland. De oefenmeester gaf eerder aan zijn loopbaan nog niet te willen beëindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.