Advocaat met Russen ternauwernood langs Servië

Vandaag wordt een algeheel oefenprogramma afgewerkt. Bekijk het VI-scorebord voor de uitslagen en doelpuntenmakers van alle andere interlands.

Advocaat met Russen ternauwernood langs Servië

Dick Advocaat heeft met de Russische nationale ploeg een knap resultaat geboekt. De Nederlandse bondscoach zag hoe zijn Russische keurkorps in een oefeninterland Servië versloeg met 1-0.

Het enige doelpunt kwam op naam van aanvaller Pavel Progrebnyak; hij was attent bij een rebound na een blunder van goalie Bojan Jorgacevic. De spits van VfB Stuttgart tekende met die treffer (53ste minuut) voor de 1-0 eindstand omdat Servië in het vervolg van het tweede bedrijf geen vuist meer kon maken.

Behalve de overwinning was er ook slecht nieuws voor Advocaat. Arsenal-middenvelder Andrei Arshavin viel geblesseerd uit. Onduidelijk is nog hoe ernstig zijn kwetsuur is.

Het oefenduel stond in het teken van de komende EK-kwalificiatieduels. Op 2 september neemt Rusland het in Groep B in eigen huis op tegen Macedonië. Advocaat kan zich maar weinig misstappen veroorloven. Zijn ploeg deelt de koppositie met Slowakije en Ierland. Alle drie de ploegen beschikken na zes duels over dertien punten.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's