Advocaat met AZ terug naar drie spitsen als Beerens fit is

Reacties

Vanwege personele problemen schakelde trainer Dick Advocaat woensdag voor het play-offduel met SC Heerenveen (3-0 zege) over naar een 4-4-2-formatie. Dat beviel uitstekend, maar zondag in Friesland speelt AZ waarschijnlijk gewoon met drie spitsen.

Advocaat met AZ terug naar drie spitsen als Beerens fit is

Roy Beerens is namelijk weer zo goed als fit. 'En als hij fit is, speelt hij', aldus Advocaat op de clubsite van AZ. 'Dan gaan we weer gewoon 4-3-3 spelen. Roy kennende zal het geen probleem zijn. Hoewel hij vrijdag nog apart van de groep trainde. In het 4-3-3-systeem is Johann Berg Gudmundsson een optie als centrumspits.' Bij die tactiek wijkt Steven Berghuis, die woensdag samen met Gudmundsson voorin stond, waarschijnlijk uit naar links.

Berghuis speelde woensdag een uitstekende wedstrijd, maar Advocaat waarschuwt de frivole aanvaller. 'Hij mag niet gaan zweven', stelt de trainer. 'In Heerenveen zal hij harder worden aangepakt. Daar moet hij zich tegen wapenen. Maar dat hij in vorm is, staat buiten kijf. In balbezit gaat er dreiging van hem uit. Het koppie staat goed. Hij heeft de schwung te pakken.'

Jóhannsson
Behalve Beerens maakt ook Simon Poulsen waarschijnlijk zijn rentree bij AZ. Aron Jóhannsson ontbreekt, evenals Denni Avdic en Fernando Lewis, die dit seizoen helemaal niet meer in actie kunnen komen. De medische staf van AZ hoopt Jóhannsson, die last heeft van zijn enkel, klaar te stomen voor de finale van de play-offs.

Dat er weinig meer mis kan gaan voor AZ beaamde Advocaat. 'Een prima uitgangspositie', vertelt de vertrekkende trainer, die dus waarschijnlijk na het bezoek aan Friesland nog twee duels als oefenmeester van de Alkmaarders voor de boeg heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.