Advocaat en Van Bommel willen PSV verder brengen

Dick Advocaat en Mark van Bommel gaan vanaf volgend seizoen een belangrijke rol spelen bij PSV. De aangestelde trainer en teruggehaalde routinier vertellen in gesprek met Voetbal International hoe zij een mentaliteitsverandering teweeg willen brengen in Eindhoven.

Advocaat en Van Bommel willen PSV verder brengen

'Je moet vertrouwen in je eigen kunnen uitstralen, daar heeft het PSV in de laatste maanden af en toe aan ontbroken', concludeert Van Bommel. De aanvoerder van Oranje maakt op transfervrije basis de overstap, aangezien zijn verbintenis bij AC Milan afliep.

'De ploeg heeft in de tweede seizoenshelft moeite gehad om uitwedstrijden te winnen', vervolgt de routinier zijn analyse. 'In mijn laatste jaar bij PSV wisten we op voorhand dat we een uitwedstrijd gingen winnen, alleen stond de uitslag nog niet vast. Je kunt teams niet vergelijken, maar een ploeg als PSV moet wel uitstralen dat er niets te halen valt. Zowel uit als thuis.'

Net als Van Bommel is ook Advocaat, die eerst als bondscoach van Rusland nog aanwezig is op het EK, niet bang voor het kritische publiek in Eindhoven. Menigmaal roerde de aanhang zich dit seizoen vanwege het tegenvallende spel en de resultaten.

'Maar ik vind dat juist mooi, die betrokkenheid', vertelt Advocaat. 'Als het niet goed gaat, krijg je kritiek. Op dit niveau werken wil onder andere zeggen dat je het te horen krijgt als het niet goed gaat. Ik weet heel goed wanneer iets goed is en wanneer iets niet goed is. De mensen moeten er voor betalen om in het stadion te mogen zitten. Andersom verwacht ik wel hetzelfde. Als het goed gaat, horen ze achter je te staan.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's