Advocaat: 'De paniek begint nu al in augustus'

Reacties

Het Premier League-seizoen is nog maar twee speelronden onderweg of de positie van Dick Advocaat is alweer onderwerp van discussie. Aanleiding is een uitspraak die de Sunderland-manager deed toen hem naar zijn toekomst werd gevraagd. De 67-jarige Hagenaar heeft er een hard hoofd in dat The Black Cats het hoofd boven water kunnen houden als er geen nieuwe spelers bijkomen.

Advocaat: 'De paniek begint nu al in augustus'

Advocaat koos er deze zomer voor om na zijn aanvankelijke vertrek alsnog een nieuw eenjarig contract te tekenen bij de club die hij met een eindsprint tijdens de laatste negen duels van vorig seizoen voor degradatie behoedde. Dat was wel onder voorwaarde dat eigenaar Ellis Short de selectie zou versterken. De komst van Ricky Álvarez, Sebastián Coates, Younès Kaboul, Jeremain Lens, Adam Matthews en Yann M'Vila voor dertig miljoen euro is nog niet voldoende.

'Ik heb de eigenaar verteld dat we vijf of zes nieuwe spelers nodig hadden. Hij zei dat we er al vier of vijf nieuwe bij hebben gekregen. Maar ik heb hem gezegd dat we kwaliteitsspelers nodig hebben. Voor twee of drie miljoen krijg je normaal gesproken alleen back-up spelers. Maar we hebben het nooit over bedragen gehad zoals sommige mensen schrijven, alleen dat we het team beter moeten maken', tekenden Engelse media op uit de mond van Advocaat.

Advocaat is wel tevreden met de komst van Lens, M'Vila en Kaboul, maar denkt dat er nog één of twee spelers nodig zijn om het niveau van zijn ploeg naar een acceptabel peil te tillen. 'Nu kunnen we niet meer dan strijden tegen degradatie. Het probleem is dat alle andere teams fortuinen uitgeven, maar wij kunnen dat niet.' Elke speler in zijn selectie is daarom te koop om budget vrij te maken, stelde Advocaat.

Patrick van Aanholt maakte weinig indruk in de eerste twee duels van het seizoen met Leicester City (2-4) en Norwich City (1-3).
Patrick van Aanholt maakte weinig indruk in de eerste twee duels van het seizoen met Leicester City (2-4) en Norwich City (1-3).

Advocaat liet zich niet verleiden tot uitspraken over zijn toekomst. Sommige Engelse media denken dat de voormalige Oranje-bondscoach er de brui aan geeft als de versterkingen uitblijven. 'Ik wil het daar nu niet over hebben. Dat is op dit moment geen issue. We concentreren ons op de wedstrijd tegen Swansea.' Hij vindt de paniek na de eerste twee nederlagen van het seizoen dan ook wat overdreven. 'Normaal begint de paniek in maart, maar als je de kranten leest nu al in augustus!'

Van Aanholt
De posities waarvoor Advocaat versterking wil zijn waarschijnlijk die van linksback en spits. De eerste twee optredens van Patrick van Aanholt waren niet overtuigend, terwijl Jermain Defoe in de ogen van de Nederlandse trainer alleen een optie is voor de flanken. 'Ik denk dat Patrick nog wel beter kan, maar we moeten wel nadenken over het aantrekken van een speler, want wat hij de laatste twee wedstrijden heeft laten zien is onacceptabel.'

En over Defoe: 'Hij zal spelen op de linker- of de rechterflank of de op bank zitten. Niemand kan mij vertellen waar hij moet spelen.' Een goede spits halen is Sunderland echter niet zomaar gegeven, weet Advocaat. 'Je krijgt altijd waarvoor je betaalt. Manchester City haalt deze week een verdediger (Nicolás Otamendi, red.) voor 32 miljoen pond, Chelsea speelt één slechte wedstrijd en koopt Pedro voor 22 miljoen pond. En wij hebben Duncan Watmore (talent dat vorige week debuteerde, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.