Adriaanse: 'Zonder huurlingen stond Twente niet zo hoog'

Reacties

Co Adriaanse is lovend over FC Twente-trainer René Hake. De oud-trainer van FC Twente is een van de kenners die zich deze week in VI Panel uitlaat over de prestaties van de Tukkers.

Adriaanse: 'Zonder huurlingen stond Twente niet zo hoog'

Zonder de naar Ajax vertrokken Hakim Ziyech en tal van bezuinigingen zou dit seizoen er één van overleven worden, maar de Tukkers staan met Hake aan het roer keurig op de zevende plaats. Afgelopen zondag werd er in blessuretijd nog afgerekend met Ajax (1-0).

Volgens Adriaanse is het goede presteren van FC Twente voor een groot deel te danken aan Hake. 'Hij levert een opmerkelijke prestatie met FC Twente', zegt de analyticus en ex-trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Twente. Adriaanse wijst ook op de kracht van Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina. De drie spelers worden dit seizoen gehuurd van Manchester City. 'De prestatie van Hake kan niet los worden gezien van de drie huurlingen voorin, die door Ted van Leeuwen zijn binnengebracht. Zonder dit trio had FC Twente niet zo hoog gestaan.'

Ook merkt Adriaanse op dat het gebrek aan geld FC Twente niet opbreekt. 'Je ziet bij de club hetzelfde als eerder bij Feyenoord. Door geldgebrek krijgen eigen talenten eerder de kans en dat pakt heel goed uit. Dat van al deze spelers een goede eenheid is gemaakt, is wél de verdienste van Hake. Ze hebben echt een paar heel goede wedstrijden gespeeld.'

In de wekelijkse rubriek VI Panel is deze week het succes van FC Twente het onderwerp van gesprek. Lees in de VI en op VI Premium de reacties van PEC Zwolle-coach Ron Jans, tv-maker en Twente-supporter Erik Dijkstra en clubwatcher Peter Wekking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.