Adriaanse: 'Dit is voetbal, het gebeurt nu eenmaal'

FC Twente verloor zondag twee punten en ontsnapte via een trefzekere kopbal van Luuk de Jong in de laatste minuut aan een blamage. FC Twente-trainer Co Adriaanse baalt van het gelijkspel tegen hekkensluiter Excelsior.

'Jammer, we kwamen niet goed in de wedstrijd', vertelt Adriaanse aan Eredivisie Live. 'We maakten diverse fouten in de opbouw en konden Excelsior nooit echt goed vastzetten. Dat heeft geleid tot een aantal goede kansen van Excelsior.'

'In de tweede helft is het wachten op 2-0', vervolgt Adriaanse. 'Als die niet komt, bekruipt je het vervelende gevoel dat je wel eens in de slotfase een tegentreffer kan krijgen. Als de gelijkmaker dan uiteindelijk valt, heb je maar zeven minuten om de achterstand te repareren. Op dat moment raken de jongens de kluts kwijt en willen ze graag een overwinning forceren. Dan is het achterin open huis en is het plots 2-1.'

Uiteindelijk redde Luuk de Jong een punt voor De Tukkers met een kopbal: 2-2. 'Gelukkig valt het doelpunt dan nog, maar dit soort wedstrijden moet je altijd winnen. Aan de andere kant zit er altijd wel één zo'n wedstrijd in het seizoen. Dit is voetbal, het gebeurt nu eenmaal.' Foto: VI Images