ADO-spits Kramer voorlopig ook beste schutter van 2014

Reacties

ADO Den Haag-aanvaller Michiel Kramer is niet alleen de trotse topscorer van het huidige Eredivisie-seizoen, hij voert momenteel ook het schuttersklassement van dit kalenderjaar aan.

ADO-spits Kramer voorlopig ook beste schutter van 2014

Kramer maakte afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) zijn veertiende competitiedoelpunt van 2014. Daarmee ging hij Ajacied Lasse Schöne en PSV'er Memphis Depay voorbij en is hij nu alleen topscorer van het kalenderjaar in de Eredivisie.

Kramer had 24 duels nodig voor zijn veertien goals. Hij speelde er tien in het eerste deel van dit jaar (de tweede helft van het seizoen 2013/14) en maakte daarin vier goals. Sinds de start van het seizoen 2014/15 staat de teller voor de 26-jarige aanvaller in veertien wedstrijden op tien goals.

De strijd om de topscorerstitel van 2014 in de Eredivisie belooft in het restant van dit jaar een spannende aangelegenheid te worden. Achter Kramer volgen Schöne, Luc Castaignos (FC Twente) en Depay met elk dertien goals. SC Heerenveen-spits Mark Uth en PSV'er Jürgen Locadia staan op respectievelijk twaalf en elf treffers. De Eredivisie telt in 2014 nog drie volledige speelronden plús het inhaalduel PSV-Feyenoord op 17 december.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.