ADO-NAC: belangen groot bij duel tussen dolende ploegen

● ADO Den Haag won precies de helft van de 34 Eredivisieduels met NAC in eigen huis (W17, G7, V10).

● ADO noteerde in de Eredivisie meer zeges (27) en doelpunten (126) tegen NAC dan tegen elk ander team.

● ADO is ongeslagen in de laatste vijf competitieduels met NAC (W3, G2 – thuis en uit); in deze reeks scoorden de Hagenaars uitsluitend na rust (negen goals).

● ADO Den Haag boekte slechts één zege (FC Twente 2-0) in de laatste tien competitieduels (G5, V4).

● De ploeg van trainer Henk Fraser is wel ongeslagen in zijn laatste zes thuisduels (W3, G3).

● Met 21 punten uit 22 duels (W4, G9, V9) heeft ADO Den Haag één punt meer dan vorig seizoen na evenveel wedstrijden (20 – W6, G2, V14), het punt waarop coach Maurice Steijn destijds werd ontslagen.

● ADO-spits Michiel Kramer is de enige Eredivisiespeler die meer dan 94 kopduels won dit seizoen (112).

● Opvallend feit is dat de clubtopscorer met elf goals al vijf duels op rij droog staat en nog nooit een Eredivisiegoal maakte in de maanden januari, februari en maart.

● NAC pakte in de laatste zeven wedstrijden twee van de mogelijke 21 punten en scoorde in deze reeks slechts één goal.

● Alleen FC Dordrecht (zeven keer) schoot sinds het aantreden van Robert Maaskant minder vaak op doel dan NAC (negen keer in vijf duels).

● NAC Breda maakte (net als FC Dordrecht) ook pas één doelpunt in 2015.

● De ploeg uit Breda pakte sinds de elfde van de elfde (11 november) minder punten dan elke andere Eredivisieploeg (vijf).

● Erik Falkenburg scoorde in zijn Eredivisiecarrière vier keer tegen ADO; geen enkele speler van NAC deed dit vaker dan één keer.

Bron: Opta Sports