ADO-goalie Hansen bezorgt PSV kater met geniale goal

ADO-doelman Martin Hansen heeft met een geweldige goal in de laatste minuut van de blessuretijd voor een 2-2 gelijkspel gezorgd tegen PSV. Zodoende begint de landskampioen het Eredivisie-seizoen met puntenverlies door de treffer van de Deense goalie, die de hele wereld over zal gaan. Hij trof immers op 'Zlatan-achtige' wijze schitterend doel met zijn hak.

PSV startte in de Hofstad uitermate voortvarend. Al na een minuut toonde de in de basis begonnen Maxime Lestienne, die zo zijn officiële debuut maakte voor de Eindhovenaren, over inzicht te beschikken. Na een dubbele combinatie met Luciano Narsingh tijdens een razendsnelle counter bood de Belg zijn ploeggenoot een niet te missen kans. Narsingh schoof de bal evenwel naast het zo goed als lege doel.

Buitenspel
In het eerste kwartier kreeg PSV meer mogelijkheden om te scoren, maar redde Hansen op een inzet van Adam Maher en schoot Luuk de Jong na terugleggen van Narsingh keihard over. Uiteindelijk was het in de 23ste minuut alsnog Maher die de score opende, al gebeurde dat in buitenspelpositie. Op het moment dat de PSV-middenvelder de bal ontving van Davy Pröpper stond hij duidelijk buitenspel, wat niet gezien werd door assistent-scheidsrechter Peter Janson en scheidsrechter Richard Liesveld. Daarop schoot Maher droog raak: 0-1.

Direct na die goal toonde PSV aan nog allesbehalve solide te zijn in defensief opzicht. De opgekomen Aaron Meijers sneed voorlangs bij Santiago Arias, die de ADO-linksback vervolgens omver liep. Roland Alberg benutte de daarvoor gegeven strafschop, waardoor het een minuut na het openingsdoelpunt alweer gelijk stond: 1-1.

Hét moment van de wedstrijd. De hakbal waarmee Martin Hansen een 2-2 gelijkspel afdwingt.

In het vervolg van het eerste bedrijf bleek PSV ook via de linkerkant, waar Joshua Brenet in de verdediging was verkozen boven Simon Poulsen, kwetsbaar. Vooral Ruben Schaken legde dat bij zijn terugkeer in de Eredivisie uitstekend bloot. Ook het arbitrale kwartet toonde zich voor rust nog eens uitermate ongelukkig. Lestienne en De Jong werden teruggefloten, terwijl zij overduidelijk geen buitenspel stonden. Zodoende vormden de arbitrale fouten voornamelijk het gespreksonderwerp in de rust.

De Jong
Na de pauze vuurde PSV twee waarschuwingsschoten af via Pröpper en Andrés Guardado. Die signalen bleken aan Haagse dovemansoren gericht, want kort daarna kopte Luuk de Jong knap de 1-2 binnen. De PSV-aanvoerder werd daarbij bediend door Narsingh.

In de slotfase kon de ploeg van trainer Henk Fraser nog zonder de in de rust gepresenteerde Mike Havenaar geen échte vuist maken. PSV beperkte zich tot verdedigen en kreeg door de geniale ingeving van Hansen daarvoor in de 95ste minuut alsnog de rekening gepresenteerd, al kreeg De Jong nog een grote kans voor een volgende plotwending. Maar hij schoot over. Zodoende begon de landskampioen, met Eredivisie-debutant Gastón Pereiro in de slotfase nog binnen de lijnen, de jacht op titelprolongatie met een flinke kater.

De technische staf zag PSV geregeld onzeker overkomen. Uiteindelijk zorgde uitgerekend de mee naar voren gekomen ADO-doelman Martin Hansen voor de 2-2.