ADO-Feyenoord: klare taal over Kuijt en rust voor Vilhena?

Reacties

Als de koploper bij de hekkensluiter op bezoek gaat, is het doorgaans opletten. Zondag wordt de competitieronde afgesloten met precies dat duel. Een montere Giovanni van Bronkhorst keek vanmiddag vooruit naar de traditioneel moeilijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Naast het nieuws dat Brad Jones het seizoen zal afmaken onder de lat, passeerden nog wat zaken uit Rotterdam-Zuid de revue.

ADO-Feyenoord: klare taal over Kuijt en rust voor Vilhena?

1. 'Ik speel met de gedachte Vilhena te sparen. Het zit in mijn hoofd'
Een opmerkelijke uitspraak over zijn belangrijke middenvelder, die bij een gele kaart tegen ADO de wedstrijd tegen PSV zou missen. In tegenspraak ook met de mantra dat ze bij Feyenoord altijd alleen naar de volgende wedstrijd kijken. En dat is in dit geval geen overbodige luxe. De laatste jaren won Feyenoord maar een keer op bezoek bij ADO.

De wedstrijd in Den Haag is op het eerste gezicht een zekere overwinning. Maar het heeft ook alles in zich om een nieuw Deventer te worden (Feyenoord leed zijn enige Eredivisie-nederlaag op bezoek bij Go Ahead Eagles). Ook daar mocht Feyenoord als koploper het veld in tegen de hekkensluiter, die destijds ook nog een half elftal miste. Wat kon daar nou misgaan? Bij die gedachte gaat het al mis natuurlijk. De eerlijkheid gebiedt daarbij wel te zeggen dat Feyenoord destijds net terug kwam uit Luhansk en de hele selectie diep onder de indruk was van de dood van de moeder van Tonny Vilhena. In de huidige situatie lijkt de groep vele malen energieker, waardoor Van Bronckhorst ook de ruimte heeft over keuzes na te denken.

2. Kuijt heeft geen streepje voor
Gio verklaarde geen enkel probleem te hebben met het passeren van zijn aanvoerder. Nadat hij zijn respect en bewondering voor zijn aanvoerder had uitgesproken volgde een logisch referaat: 'Ik ben hier niet om spelers tevreden te houden. Ik durf hem weer te passeren, anders had ik dat vorige week ook niet gedaan. Ik kijk naar tegenstanders en maak keuzes.'

Klare taal en ook terecht. Kuijt in de basis of op de bank is volkomen irrelevant voor de rest van het seizoen. De Katwijker zal bij het behalen van de titel voor eeuwig als geestelijk vader van dit kampioenschap worden gezien. Opvallend is wel dat mocht Vilhena gespaard worden, Kuijt wel aan de aftrap staat in Den Haag. Er zijn beroerdere invallers denkbaar.

3. Nicolai Jørgensen kan gewoon spelen
Een bijna terloopse opmerking tijdens de persconferentie. De Deen was woensdag al niet lekker en moest donderdag de training laten lopen vanwege griep. Vandaag sloot hij weer aan en lijkt daarom ook geen vraagteken meer voor het duel in Den Haag. Dat was misschien wel het belangrijkste nieuws, aangezien de Deen in het spel van Feyenoord bijna net zo onmisbaar is als Karim El Ahmadi. Ook bij zijn wegvallen zou Kuijt de belangrijke vervanger zijn.

4. Michiel Kramer is er niet bij tegen zijn oude club.
Net als zijn collega Kuijt domineerde hij afgelopen weken de krantenkoppen. Van Bronckhorst vertelde vrijdag dat de spits afgelopen zaterdag had geweigerd mee te trainen na afloop van het duel met FC Groningen (2-0). 'Het ging deze week niet over hoe goed wij hebben gespeeld tegen FC Groningen. Als je geen kranten leest en je ziet ons trainen dan zie je niets geks. Maar als er binnen een paar dagen een paar dingen gebeuren, geef je aanleiding dat erover wordt gepraat en geschreven. Daar ben ik scherp op bij mijn spelers, dat moeten we voorkomen. Ik heb met Kuijt gesproken, Kramer is geschorst en maandag weer hartelijk welkom.'

De wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord staat zondag om 16.45 op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.