ADO pakt dankzij Sankoh punt tegen FC Groningen

Na drie nederlagen op rij heeft ADO Den Haag een punt gepakt tegen FC Groningen. De ploeg uit de Hofstad dankte het gelijkspel aan Gibril Sankoh, die zijn eigen doelman passeerde.

Sankoh was in de achttiende minuut binnen de lijnen gekomen, toen Ondrej Svejdik het veld per brancard moest verlaten. Ondanks die tegenslag kwamen de bezoekers na ruim een half uur op 0-1, dankzij Nicklas Pedersen. Hij rondde een knappe aanval, die via Koen van der Laak en Goran Lovre bij de Deen belandde, knap af.

Hierna was ADO Den Haag de bovenliggende partij. Ricky van den Bergh raakte de lat uit een vrije trap en Charlton Vicento schoot op de paal. In de tweede helft drong alleen ADO aan, maar scoren deed het team niet zelf. Het was Sankoh die de bal in de 65ste minuut over de eigen achterlijn wilde trappen, maar deze belandde in het doel.

Na de 1-1 was het ook de thuisclub die op zoek ging naar de winnende treffer, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Door de puntendeling blijft ADO elfde in de Eredivisie, met elf punten uit negen wedstrijden. FC Groningen heeft er twee minder en staat twaalfde.