ADO laat zaak 'onschuldige' Immers voorkomen

Lex Immers kan zondag tegen BV Veendam aan de aftrap komen. De strafzaak tegen de verdediger van ADO Den Haag dient namelijk pas op 8 november.

ADO laat zaak 'onschuldige' Immers voorkomen

De aanklager van de KNVB legde voor vermeend slaan een voorstel neer bij Immers van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Maar dat is niet acceptabel voor de ADO-middenvelder, die wil dat de tuchtcommissie zich gaat buigen over een straf.

Immers heeft naar eigen zeggen niet geslagen in het bekerduel met Jong SC Heerenveen. Op advies van diens assistent was dat was de aanleiding voor scheidsrechter Michel Winter om een rode kaart te trekken.

Immers weet zich gesteund door eigen televisiebeelden. Want waar de camera’s van RTL het voorval miste, legde de ADO-camera's het incident wel vast. 'Die beelden laten zien dat Lex op een dood spelmoment werd vastgepakt door zijn tegenstander (Rozendaal) en dat hij zich los rukte', zegt trainer Wiljan Vloet in het Algemeen Dagblad. 'Hij heeft niet geslagen. Het is een schandalige beslissing geweest van de scheidsrechter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen