Jong SC Heerenveen stunt tegen ADO Den Haag

Ondanks de nederlaag tegen Ajax heeft SC Heerenveen nog een kans op de KNVB-beker. De Friese beloftes verrasten ADO Den Haag op eigen veld (1-3).

Jong SC Heerenveen maakte het de Haagse ploeg meer dan lastig alleen. Lex Immers gaf ADO na 25 minuten nog wel een goede start, maar de middenvelder luidde de uitschakeling van de Haagse club in de tweede helft in.

Scheidsrechter Michel Winter stuurde Immers tien minuten na rust van het veld na een aanvaring met Rawley Rozendaal. Daarmee waren de problemen voor ADO bijna onoverkomelijk, omdat Jong SC Heerenveen op dat moment al leidde met 2-1.

ADO Den Haag kon met een man minder de achterstand niet wegpoetsen. Sterker nog, de ploeg van trainer Wiljan Vloet incasseerde een kwartier voor het einde de genadeklap. Dankzij doelpunten van Gonzalo García-García, Christoph Mattes en Arnar Smárasson heeft Heerenveen nog een ijzer in het vuur in het nationale bekertoernooi.