ADO komt weg met boete na oerwoudgeluiden tegen Ajax

ADO Den Haag heeft een schikkingsvoorstel gekregen van tienduizend euro, waarvan vijfduizend voorwaardelijk, naar aanleiding van de racistische spreekkoren aan het adres van Ajacied Riechedly Bazoer.

ADO komt weg met boete na oerwoudgeluiden tegen Ajax

Het voorstel is mild, omdat de club volgens de aanklager meteen actie ondernam. 'Op basis van de beschikbare beelden, informatie en verklaringen stelt de aanklager dat ADO Den Haag voor de wedstrijd genoeg preventieve maatregelen trof en na de wedstrijd voldoende optrad. Belangrijk onderdeel daarvan is dat ADO na afloop zelf 21 daders identificeerde die daardoor nu allemaal een landelijk stadionverbod hebben', luidt de toelichting.

De aanklager vindt wel dat de club tijdens de wedstrijd, die door Ajaz werd gewonnen (0-1), te weinig actie heeft ondernomen om de kwetsende en racistische spreekkoren te stoppen of de herhaling ervan te voorkomen.

ADO Den Haag heeft tot komende maandag de tijd om te laten weten of de club akkoord gaat met het voorstel. Op de voorwaardelijke boete van vijfduizend euro zit een looptijd van een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen