ADO heeft eerste Chinese geldinjectie binnen

Reacties

Het heeft even geduurd, maar ADO Den Haag heeft het eerste geldbedrag vanuit China op de rekening staan. De Hagenaars hebben naar verluidt anderhalf miljoen euro ontvangen van United Vansen, dat sinds half januari de aandelen van de club in bezit heeft.

ADO heeft eerste Chinese geldinjectie binnen

Hui Wang, eigenaar van het sportmarketingbedrijf, is deze week in Den Haag. Hij voert gesprekken met de kandidaten voor de vacante post van algemeen directeur, en zal daarnaast ook kennis maken met de potentiële nieuwe leden van de raad van commissarissen.

De overname van ADO Den Haag hangt als een sluier over dit seizoen. De voormalige grootaandeelhouder Mark van der Kallen moest maandenlang op het overnamebedrag wachten. Uiteindelijk werd ongeveer tien miljoen euro half januari overgemaakt, waarna ADO in handen kwam van de Chinezen. De Hagenaars wachtten op de eerste geldinjectie, en die is nu binnengekomen. Met het geld moet eerst achterstallige betalingen worden weggewerkt. Zo werden de huurspelers Wilson Eduardo en Aleksandr Iakovenko buiten de begroting om gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.