ADO Den Haag maakt rampweek van FC Twente compleet

In een week waarin FC Twente te horen kreeg dat de kans klein is dat de club volgend seizoen nog profvoetbal speelt, heeft ADO Den Haag ook op sportief vlak een flinke tik uitgedeeld aan de Tukkers: 2-1. De zege was volledig verdiend.

Het was lange tijd aan een minimaal gebrek aan precisie bij ADO Den Haag te wijten dat FC Twente mocht blijven hopen op een goed resultaat. In de achtste minuut mikte Ludcinio Marengo op de lat, in de 33ste minuut overkwam Tom Beugelsdijk hetzelfde en in de 36ste minuut trof Thomas Kristensen de paal.

Tijdens die drie momenten stond ADO overigens al wel keurig op voorsprong. Na nog geen twee minuten was het Kristensen, die voor het eerst sinds 20 december 2015 in de basis stond, die voor de 1-0 tekende door bij de tweede paal raak te koppen op aangeven van Aaron Meijers. Bij die stand bleef het tot de rust, al gebeurde dat voor FC Twente dus op basis van meer geluk dan wijsheid.

Waar de wet van Murphy in de voetballerij regelmatig van toepassing is wanneer een club een wedstrijd ondanks vele kansen maar niet beslist, was daar vrijdag in Den Haag voor ADO geen sprake van. Zeven minuten na rust werd het namelijks alsnog 2-0. Timothy Derijck benutte een strafschop na een opzichtige handsbal van Bruno Uvini.

Pas in het laatste kwartier beet FC Twente eindelijk wat van zich af. De ingevallen Thomas Agyepong raakte de paal, maar tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Hakim Ziyech - wie anders? - etaleerde zijn klasse door uit een moeilijke hoek prachtig en snoeihard raak te schieten in het dak van het doel, zijn veertiende van het seizoen. Een positief resultaat zat er echter niet in voor de bezoekers.

De horrorweek van FC Twente, waarin het voortbestaan van de club ernstig in gevaar is gekomen, kreeg zodoende een vervolg op het veld. Na vijf overwinningen op rij ging de ploeg van trainer René Hake - die vooraf liet weten het niet nodig te vinden om het met zijn spelers te hebben over alle onrust - volstrekt kansloos ten onder in het Kyocera Stadion. ADO stijgt door de zege naar de elfde plaats, Twente zakt naar plek dertien.