Actief Cambuur sluit nog meer versterkingen niet uit

Reacties

Dankzij de bekerstunt tegen Ajax mag Cambuur het vanavond in de kwartfinale van de beker opnemen tegen FC Utrecht. De Jupiler League-club roerde zich de afgelopen dagen flink op de transfermarkt. Alles met het oog op het halen van de play-offs en de kans om na een jaar afwezigheid al terug te keren naar de Eredivisie. 

Actief Cambuur sluit nog meer versterkingen niet uit

De komst van Indonesisch international  Stefano Lilipaly, dinsdag gepresenteerd als directe versterking, betekent niet per se dat SC Cambuur al klaar is op de transfermarkt. 'We zoeken niet gericht, maar sluiten ook niets uit', laat technisch directeur Gerald van den Belt weten namens de huidige nummer negen van de Jupiler League.

Cambuur presenteerde Lilipaly vorige week donderdag al als transfervrije versterking voor komend seizoen. Dat de Leeuwarders een paar dagen later besloten om alvast maar de portemonnee te trekken en de middenvelder van Telstar per direct vast te leggen, heeft volgens Van den Belt alles te maken met een blessure van clubtopscorer Sander van de Streek (foto). De middenvelder viel zaterdag in de 0-2 uitzege op Jong PSV uit met een hamstringblessure. 

'Sander is nu even uitgeschakeld en daarom hebben we besloten Lilipaly per direct over te nemen van Telstar. We zijn blij dat het gelukt is, want hij maakt sowieso deel uit van het Cambuur van de komende jaren. Dus is het helemaal niet erg dat hij al een half jaar eerder komt. Een prima versterking.'

Van den Belt ontkent dat de komst van Lilipaly, onlangs nog verliezend finalist met zijn land tijdens de AFF Cup in Zuidoost-Azië, iets te maken heeft met een mogelijk snel vertrek van Van de Streek. Die stond en staat in de belangstelling van Eredivisie-clubs. 'We hebben al eerder gezegd dat we hem tijdens deze transferperiode willen behouden. En hij is nu ook nog geblesseerd. Van een vertrek is dus geen sprake.'

Druk
Met nog een week te gaan in de transferperiode mag Cambuur nu al de meeste actieve club van de Jupiler League worden genoemd. Naast Lilipaly haalden de Leeuwarders eerder al middenvelder Farshad Noor (Roda JC) en aanvaller Tarik Tissoudali (Le Havre). Daarnaast nam de club deze maand afscheid van Chiro N'Toko (naar NAC Breda) en Ninos Gouriye (Vendsyssel FF). Maandag kwam daar nog de contractontbinding van Gino Bosz bij (nog geen nieuwe club).

'Het was voor zowel club als spelers beter om uit elkaar te gaan', stelt Van den Belt over de drie zomeraankopen die uiteindelijk binnen een paar maanden weer door de achterdeur vertrokken. 'Maar ze zijn nooit een stoorzender geweest. Laat dat duidelijk zijn.' (Gerard Bos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.