Achahbar moet zich bewijzen in Zwolse beloften

Reacties

ADO Den Haag toonde interesse, maar van een tijdelijke overgang kwam het niet. Nu moet Anass Achahbar zich via de Zwolse beloften terug zien te vechten in het eerste elftal van PEC.

Achahbar moet zich bewijzen in Zwolse beloften

PEC Zwolle maakte er in de laatste week van de transferwindow geen geheim van dat Achahbar een half jaar verhuurd mocht worden. De 23-jarige aanvaller, die in de zomer nog een vierjarig contract in Overijssel tekende, was in Zwolle op het tweede plan terechtgekomen.

Afgelopen zondag zat hij tegen Sparta Rotterdam op de bank. Dat was vooral te danken aan het feit dat Stef Nijland met een blessure moest afhaken. Momenteel is een tribuneplek immers meer aannemelijk dan een basisplaats. Dit jaar kwam de aanvaller zelfs nog helemaal niet in actie.

'We hebben samen met Anass naar een oplossing gezocht', vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met VI. 'Het wordt het komende half jaar moeilijk voor hem. Brock (spits Nicolai Brock-Madsen, red.) is in vorm, Stef (Nijland, red.) komt weer terug en dan hebben we ook nog Hervin Ongenda overgenomen van PSG. Het enige wat Anass kan doen is hard werken en laten zien dat hij recht heeft op speelminuten. Dat moet hij doen op de training en bij de wedstrijden van de beloften.'

Achahbar in betere tijden als speler van Feyenoord. Hier samen juichend met Terence Kongolo, Karim El Ahmadi en Miquel Nelom.
Achahbar in betere tijden als speler van Feyenoord. Hier samen juichend met Terence Kongolo, Karim El Ahmadi en Miquel Nelom.

De technisch directeur beaamt dat er deze winter wel de nodige interesse was om Achahbar te huren. Zo werd er gesproken met ADO Den Haag én was er interesse uit de Eerste Divisie. 'Hij had bij elke Jupiler League-club aan de bak gekund, maar de vraag is of dat het podium is waarop je wilt acteren', bekent Nijkamp.

De Zwolse directeur benadrukt dat hij geen afscheid neemt van Achahbar. 'Het is niet dat we hem weggooien. Hij heeft het nu alleen erg moeilijk. In de zomer krijgt hij onder een nieuwe trainer een nieuwe kans. We geloven nog steeds in hem.'

PEC Zwolle opent vrijdagavond het Eredivisie-weekend met een thuiswedstrijd tegen NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.