AC Milan wint, Juventus onderuit

AC Milan en Juventus hebben hun Europese succes in eigen land een wisselend vervolg gegeven. Milan kon het zich veroorloven een strafschop te missen. Juventus verzuimde tegen Reggina z'n sportieve plicht.

AC Milan wint, Juventus onderuit

AC Milan kende weinig problemen met Bologna (3-1). Trainer Carlo Ancelotti wilde een einde aan de onzekerheid over deelname aan de Champions League en werd op zijn wenken bediend. Dankzij doelpunten van Andrea Pirlo, Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi liep AC Milan in San Siro uit naar een 3-0 voorsprong. De tegentreffer van Mourad Meghini was ondanks een gemiste strafschop van Inzaghi te weinig.

Milan blijft met Inter en Lazio verwikkeld in de strijd om een plaats in het hoofdstoernooi van de Champions League. Internazionale staat nog tweede, zodat Milan en Lazio veroordeeld zijn tot het spelen van de voorronde.

Voor Juventus stond er niets anders op het spel dan de sportieve plicht. Als kampioen is de Turijnse club al geplaatst voor de Champions League. Trainer Marcelo Lippi had zijn ploeg ook flink gewijzigd. Edgar Davids startte op de bank. Pavel Nedved en Alessandro Del Piero waren helemaal niet van de partij. Degradatiekandidaat Reggina profiteerde van de 'feestopstelling' en versloeg de kampioen met 2-1. Het was een belangrijke overwinning, want daarmee bleef een degradatie (nog) bespaard.

Omdat Atalanta Bergamo ten koste van Como ook drie punten veroverde (2-1), blijft het gevecht tegen degradatie spannend tot op de laatste speeldag. Reggiana en Atalanta zijn Modena (2-0 verlies tegen Internazionale) twee en Empoli (1-1 tegen Torino) op drie punten genaderd. Van deze vier ploegen moet er één de gang naar de Serie B maken. In de voorlaatste speelronde werd namelijk het lot van Piacenza bezegeld.

Bekijk hier al onze video's