AC Milan ontsnapt aan puntverlies

AC Milan ploeterde tegen Empoli, maar een omstreden strafschop bracht redding. AS Roma boekte op neutraal terrein een regelmatige zege.

AC Milan kon de teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League niet wegspoelen met een lekkere overwinning op Empoli (1-0). In het eigen San Siro dreigde voor de Milanese formatie zelfs puntverlies. Maar zes minuten voor het einde pakte Milan toch de winst. Andrea Pirlo voorkwam vanaf de strafschopstip een nieuwe zeperd (1-0). De penalty was omstreden, omdat de doorgebroken Jon-Dahl Tomasson door keeper Balli nauwelijks werd geraakt.

Achtervolger AS Roma hield de druk op Milan. De Romeinse formatie, die nog een wedstrijd heeft in te halen, kende weinig problemen met Chievo (3-1). Het duel, dat werd gespeeld op neutraal terrein, werd na rust in Romeinse voordeel beslecht door goals van Cassano en een eigen doelpunt van Chievo-verdediger Andrea Barzaglli.

Parma boekte een regelmatige 3-1 overwinning op Lecce. Alberto Gilardino was met twee doelpunten de meest opvallende man aan de kant van Parma, dat dankzij de drie punten in de race blijft voor Europees voetbal. Benito Carbone had na zeventien seconden voor het eerst Lecce-keeper Sicignano gepasseerd.

In de wedstrijden Siena-Sampdoria en Brescia-Modena werd niet gescoord. Reggina kwam tegen Udinese evenmin niet tot scoren en dat mocht Francesco Cozza zichzelf aanrekenen. De verdediger schoot een strafschop hoog over. Het was extra zuur, omdat Vicenzo Iaquinti Udinese naar de overwinning schoot. De 1-0 viel kort na een opstootje dat Di Michele (Reggina) en Pizarro (Udinese) een rode kaart kostte.

Een week nadat de degradatie een feit werd boekte Ancona de eerste zege van het seizoen. Bologna werd met 3-2 het slachtoffer. Het was sowieso een opmerkelijke wedstrijd voor Ancona, dat als minst scorende ploeg drie keer scoorde. Milan Rapajic nam twee van de Ancona-treffers voor zijn rekening.