AC Milan kan in cruciaal duel met Ajax Pazzini weer opstellen

AC Milan kan woensdagavond tijdens het beslissende duel in de Champions League met Ajax weer beschikken over Giampalo Pazzini (foto). De aanvaller van Milan maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie na een afwezigheid van zeven maanden.

AC Milan kan in cruciaal duel met Ajax Pazzini weer opstellen

De Italiaanse aanvaller kampte met een zware knieblessure, maar lijkt fit genoeg voor de kraker tegen de Amsterdammers. Pazzini kwam dit seizoen nog niet in actie. De 29-jarige spits liep in mei de knieblessure op, waarna hij onder het mes moest.

In San Siro wordt woensdag bepaald welke club zich, als nummer twee achter groepshoofd Barcelona, plaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Trainer Massimiliano Allegri stelde een voorlopige wedstrijdselectie samen van 21 spelers. Onder hen ook de Nederlanders Nigel de Jong, Urby Emanuelson en de Italiaanse spits Stephan El Shaarawy. Emanuelson is een twijfelgeval, hij ondervindt nog hinder van een voetblessure.

El Shaarawy (foto hierboven) is zoals het er naar uitziet wel van de partij. De Italiaan liep op 30 september, tijdens de training voorafgaand aan het bezoek aan Ajax (1-1) in de groepsfase van de Champions League, een scheurtje in een middenvoetsbeentje op. Op zondag 1 december maakte de spits zijn rentree in het competitieduel met Catania (3-1).

De terugkeer van Pazzini en El Shaarawy betekent goed nieuws voor de Italiaanse grootmacht. Milan is bezig aan een teleurstellend seizoen. De ploeg is terug te vinden op plaats negen met een achterstand van 22 (!) punten op koploper Juventus. De Champions League moet het jaar nog een beetje glans geven, waardoor een goed resultaat tegen Ajax van groot belang is.

De inbreng van Pazzini kan wel eens positief uitpakken voor de ploeg van trainer Allegri. De international van Italië was afgelopen seizoen bijzonder productief in de Serie A. De ex-speler van onder meer Sampdoria en Internazionale was vijftien keer trefzeker namens Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen