AC Milan herstelt zich, Fiorentina en Inter foutloos

Fiorentina en Internazionale hebben zich in Italië bij de kopgroep gevoegd. Samen met Napoli, Juventus en AS Roma zijn dat de ploegen in de Italiaanse Serie A die na de tweede speelronde nog zonder averij zijn. AC Milan herstelde zich van de openingsnederlaag tegen Hellas Verona.

AC Milan - Cagliari 3-1
Met Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de basis zat AC Milan al na een halfuur op rozen. De Braziliaan Robinho, die op de plek van Stephan El Shaarawy speelde, zag de bal al na acht minuten voor zijn voeten belanden. De intikker betekende de 1-0. Mario Balotelli was de aangever bij die goal.

Philippe Mexès voerde de marge verder op. Hij was trefzeker met een rebound na een schot van Balotelli (foto). Hoewel Cagliari met de aansluitingstreffer van Marco Sau nog wel even tegensputterde, nam Balotelli na ruim een uur de laatste twijfel weg. Met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen, hij schoot de bal bijna door het net heen, bepaalde hij de eindstand op 3-1. Beide ploegen staan nu op drie punten. AC Milan is binnenkort tegenstander van Ajax in de Champions League.

Genoa - Fiorentina 2-5
Fiorentina handhaafde zich in de bovenste regionen. Bij rust leek de overwinning al zeker door goals van Alberto Aquilani, Giuseppe Rossi en Mario Gomez. De Duitser liet zo zijn eerste doelpunt in de Serie A aantekenen.

Via Alberto Gilardino kwam Genoa nog wel dichterbij, maar Rossi zorgde voor een vierde goal van Fiorentina. Daarmee staat de spits, die dit seizoen eindelijk weer verlost is van langdurig blessureleed, al op drie competitiegoals. Francesco Lodi maakte uit een strafschop nog wel de 2-4, waarna in blessuretijd Gomez nog voor 2-5 (ook uit een strafschop) zorgde. Fiorentina heeft na twee optredens zes punten.

Catania - Internazionale 0-3
In navolging van de concurrentie kweet ook Internazionale zich goed van zijn taak. Door goals van Rodrigo Palacio, Yuto Nagatomo (al zijn tweede van het seizoen) en Ricky Álvarez werd soeverein gewonnen. Omdat vorige week Genoa al aan de kant was gezet met 2-0 is Internazionale nog altijd zonder tegentreffers. Met dezelfde doelcijfers als AS Roma (5-0) moet Inter op basis van het aantal gescoorde doelpunten Napoli nog wel aan kop dulden. Die ploeg staat op zeven doelpunten en kreeg er twee tegen.