Absentie Balotelli en Pirlo goed nieuws voor Denen

Het perspraatje van de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli bracht vanuit het perspectief van tegenstander Denemarken uitsluitend goed nieuws. Prandelli sloot het meespelen van sterspeler Mario Balotelli tegen de Denen namelijk definitief uit.

Absentie Balotelli en Pirlo goed nieuws voor Denen

Balotelli kampt met een lichte knieblessure en wordt daarom uit voorzorg aan de kant gehouden. Hij kan in het volgende WK-kwalificatieduel van Italië, dinsdag met Armenië, wel weer meedoen. Dat was niet de enige goede mededeling voor Denemarken, dat vrijdag om 20.15 uur in Kopenhagen de tegenstander is van Italië. Andrea Pirlo is namelijk niet fit genoeg om in de basis te beginnen.

'Pirlo begint op de bank. Hij zou wel kunnen invallen', aldus Prandelli. Daarnaast deelde de bondscoach mee dat middenvelder Marco Verratti en aanvaller Lorenzo Insigne vanwege lichte kwetsuren niet kunnen spelen tegen Denemarken.

Italië is al zeker van deelname aan het WK, maar voor Denemarken staat er nog er nog bijzonder veel op het spel in het onderlinge kwalificatieduel. De Denen staan derde in Groep B, met één punt minder dan nummer twee Bulgarije, dat vrijdag uit tegen Armenië speelt en dinsdag Tsjechië ontvangt. De tweede plaats geeft waarschijnlijk recht op deelname aan de play-offs om een WK-plaatsbewijs.

Olsen
'We maken nog kans, maar we hebben het niet in eigen hand. Dat is een vervelende uitgangspositie', aldus de Deense bondscoach Morten Olsen. De trainer legt zijn spelers veel druk op voor de wedstrijd tegen Italië. 'We zullen onze laatste kwalificatiewedstrijden allebei moeten winnen om een kans te maken op de tweede plaats', vervolgt Olsen, die met Denemarken dinsdag nog tegen Malta speelt.

Het ontbreken van enkele grote namen bij Italië zegt Olsen weinig. 'Want als ze met een jong elftal voor de dag komen, zullen die jonge spelers er alles aan doen om de bondscoach te imponeren. Die talenten willen er namelijk ten koste van alles bij zijn op het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen