Abidal solliciteert naar basisplek in kraker met Bayern

Hoofdcoach Tito Vilanova en zijn assistent Jordi Roura moeten in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Bayern München improviseren in het centrum van de defensie. Zaterdagavond solliciteerde de van een levertransplantatie gerevalideerde Éric Abidal met een vlekkeloos optreden naar een basisplaats naast Gerard Piqué (foto).

Abidal solliciteert naar basisplek in kraker met Bayern

Abidal was bij afwezigheid van de geblesseerde Javier Mascherano en Carles Puyol een van de twee centrumverdedigers van Barcelona in de competitiewedstrijd tegen Levante. De 33-jarige Fransman speelde met de in München geschorste Adriano Correia aan zijn zijde een vlekkeloze wedstrijd en maakte voor het eerst sinds 26 februari 2012 negentig minuten vol namens de Catalanen.

'Dit is een mooie dag voor hem. Hij heeft een volledige wedstrijd gespeeld en het is goed gegaan. Hij was voetballend gezien erg sterk, vooral in de een-tegen-een-duels, maar eigenlijk in alle aspecten', uitte Roura na afloop van de 1-0 overwinning zijn tevredenheid over de terugkeer van Abidal in de Barcelona-basis (foto midden). Met die succesvolle rentree diende Abidal zich meteen aan als optie voor de uitwedstrijd van dinsdag tegen Bayern, al geldt ook de 22 jaar jonge Marc Bartra als mogelijke partner van Piqué in het hart van de Barça-afweer. 'Niemand zal ontkennen dat we hier te maken hebben met een exceptioneel geval. Hij heeft laten zien een alternatief te zijn, al is Bartra lichamelijk zo sterk als een stier. We zullen in de komende dagen een besluit nemen', aldus Roura.

Waar Vilanova en Roura achterin dus moeten afwijken van het gebruikelijke stramien, zal dat in aanvallend opzicht niet nodig zijn tegen Der Rekordmeister. Lionel Messi doorliep de trainingssessies van zaterdagmiddag en zondagochtend vlekkeloos en niets lijkt een optreden in Zuid-Duitsland nog in de weg te staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen