Barcelona hoopvol over rentree Messi na positieve test

Het herstel van Lionel Messi verloopt zeer voorspoedig. De sterspeler van Barcelona ondervindt al enige tijd hinder van de hamstringkwetsuur, maar lijkt op tijd fit te zijn voor het Champions League-duel met Bayern München.

Barcelona hoopvol over rentree Messi na positieve test

Afgelopen zondag liet de aanvaller het Primera División-duel met Real Zaragoza (3-0 winst) nog aan zich voorbijgaan, maar dinsdag toonden testen aan dat het herstel de goede kant opgaat en dat trainer Tito Vilanova in het eerste halve finale-duel met Bayern in de Allianz Arena gewoon kan beschikken over Messi. Dat bericht de Spaanse krant Mundo Deportivo.

De kleine Argentijn liep de blessure op in de heenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain op 2 april (2-2). Hij liet zich in de rust vervangen door Cesc Fabregas en liet het daaropvolgende competitieduel met Real Mallorca (5-0 winst) schieten. Zijn vervanger Fabregas scoorde toen drie keer.

Bij de Champions League-return tegen PSG (1-1) begon de nummer 10 op de bank, maar viel een half uur voor tijd bij een 1-0 achterstand wel in. Messi was van grote waarde met de voorbereiding op de cruciale gelijkmaker, waardoor Barcelona zich uiteindelijk plaatste bij de laatste vier.

Dinsdag 23 april gaat de Catalaanse grootmacht op bezoek bij Bayern München, dat vanaf volgend seizoen onder leiding staat van voormalig Barcelona-trainer Pep Guardiola, voor de eerste confrontatie in de halve finale. De return volgt op 1 mei in Camp Nou.

Komende zaterdag is Levante de tegenstander in de competitie. Of Messi in dat duel al minuten gaat maken is nog niet bekend. Gezien de voorsprong van dertien punten van koploper Barcelona op achtervolger Real Madrid is het meespelen van Messi geen noodzaak.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen