'Aardig teleurgestelde' Toornstra schikt zich in reserverol

Reacties

Jens Toornstra was zondag kind van de rekening bij de terugkeer van Karim El Ahmadi bij Feyenoord. De middenvelder annex aanvaller baalde behoorlijk dat hij op de reservebank moest plaatsnemen voor het duel met FC Twente (0-2).

'Aardig teleurgestelde' Toornstra schikt zich in reserverol

'Je bent het er natuurlijk nooit mee eens', reageerde Toornstra tegen Voetbal International. De 27-jarige Feyenoorder speelt dit seizoen met zes treffers en zeven assists in de Eredivisie een belangrijke rol in de titelkoers van Feyenoord, maar had daarmee niet genoeg krediet opgebouwd bij trainer Giovanni van Bronckhorst om een plek in het basiselftal te verdienen.

'Ik ben realistisch genoeg. Als ik niet goed speel, kan ik het beter begrijpen, maar ik was best aardig bezig, vond ik. Dus ik ben wel aardig teleurgesteld', aldus Toornstra, die ondanks zijn multifunctionaliteit niet mocht begonnen. El Ahmadi, Dirk Kuijt en Steven Berghuis kregen de voorkeur. Toornstra baalt, maar houdt zijn mond. 'We zijn met zijn allen bezig wat te bereiken, dus dan moet ik me maar even schikken. De trainer bepaalt de opstelling.'

Botteghin
Waar Toornstra het moest doen met een invalbeurt van een half uur, was er voor Eric Botteghin een hoofdrol weggelegd. De Braziliaanse verdediger maakte een kwartier voor tijd de verlossende openingstreffer voor Feyenoord in Enschede. 'Ik ben blij dat ik mijn team kon helpen, maar anders had iemand anders hem wel gemaakt. Ik voelde de hele wedstrijd dat die treffer ging vallen, ook al was de eerste helft lastig', vertelt de verdediger.

'In het veld weet je dat je gaat winnen, dat is een mooi gevoel. Onze kracht is dat we als team spelen en iedere wedstrijd weer de nul proberen te houden. Als dat lukt, weten we dat we ook kansen genoeg krijgen om te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.