Aanwinst Koeman bewijst waarde op EK Onder-21

Engeland Onder-21 is door het oog van de naald gekropen op het EK Onder-21 in Polen. Het land maakte tegen de leeftijdsgenoten van Zweden geen goede indruk, maar Jordan Pickford hield zijn ploeg vrijdagavond in de openingswedstrijd van het toernooi op de been: 0-0.

In de eerste helft maakten de talenten van Zweden en Engeland er geen geweldige wedstrijd van. Met Simon Tibbling (FC Groningen) als basisspeler en Muamer Tankovic (AZ) als invaller waren kansen schaars voor Zweden, dat het toernooi twee jaar geleden won. Het land speelde in de tweede helft meer naar voren en kreeg na een klein uur de grootste kans van de wedstrijd. Pawel Cibicki schoot hard richting doel, maar raakte de lat boven Pickford.

De Engelse goalie rondde onlangs een overstap naar het Everton van Ronald Koeman af en de Nederlandse trainer zal tevreden naar het duel met Zweden gekeken hebben. Tien minuten voor tijd vertolkte Pickford namelijk een hoofdrol door een strafschop te stoppen. Linus Wahlqvist kreeg een penalty mee na een lompe overtreding van Ben Chilwell en Wahlqvist ging zelf achter de bal staan. De Scandinaviër probeerde Pickford te verrassen met een inzet door het midden, maar de goalie kreeg een hand achter de bal (foto) en hield het zo op 0-0.

Door het gelijkspel liggen beide landen nog op koers voor een plek in de halve finale van het toernooi in Polen. De drie groepswinnaars zijn zeker van een plek in de halve finale, de laatste plek wordt ingevuld door de beste nummer twee van de groepsfase. Zweden speelt op maandag 19 juni de tweede groepswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Polen, op die dag komen de Engelsen uit tegen Slowakije.